De ce nu văd diacriticele corect?

imaginea utilizatorului Serafim

Acest sit este construit folosind UTF-8 și codările corecte ale diacriticelor românești conform specificațiilor Academiei Române. Dacă nu vedeți corect caracterele pentru ș (s cu virgulă) și ț (t cu virgulă), cel mai probabil că folosiți fonturi neactualizate pe sistemul dvs de operare. Puteți descărca fonturi frumoase, gratuite, care conțin diacritice corecte.
Încercați de exemplu Liberation.

Dacă folosiți Windows XP, încercați să instalați update-ul acesta de la Microsoft. Mai multe detalii aici. O alternativă ar fi să instalați un sistem de operare cu mai puține bug-uri.

Share this

Comentarii

+1

pentru linux :D

Doamne, ajuta,

Doamne, ajuta, Parinte!

puteti sa explicati (ca pt neofiti in ale PC-ului) de ce preferati Linux? Daca nu aveti timp, dati-mi, va rog, un link.
Multumesc!

imaginea utilizatorului Serafim

Fiind vorba de preferințe...

Fiind vorba de preferințe, evident ele au o doză oarecare de subiectivism. Foarte pe scurt și simplu, prefer Linux pentru că este mult mai stabil decât Windows, nu necesită antivirus, se comportă previzibil în 99% din cazuri (odată ce ai citit documentația), există o sumedenie de aplicații de calitate și nu în ultimul rând, nu trebuie să dau bani pentru el.

Am încercat să lucrez pe Windows un an și jumătate după care am preferat să instalez Slackware Linux de pe 70 de diskete decât să-mi mai bat capul cu un sistem de operare defect prin concepție și cu arhitectură găunoasă, căruia îi lipsește documentația iar atunci când există (MSDN) se întâmplă să scrie una și să facă alta.

Că tot vorbeam pe la

Că tot vorbeam pe la facultate mai zilele trecute de publicitate subliminală. Articolul ăsta e aşa subliminal o reclamă la linux :)))))

imaginea utilizatorului Serafim

Bani grei...

M-or plătit bani grei să-l scriu. Se vede? :)

Dacă eu de vreo 15 ani stau pe Linux, ce ai vrea să spun oamenilor? Puneți petec nou pe haina aia veche? Am instalat cred că spre suta de Linux-uri pe la începători și au fost foarte mulțumiți de alternativă. Am avut unul care după vreun an de zile încă nu știa ca ce are el nu e windows. Așa că ai grijă când ne vedem să nu ai laptopul la tine că poate ți-l "molipsesc" :)

laptopu', laptopu'... care laptop?

Slabe şanse să am laptopul la mine data viitoare când ne întâlnim, dat fiind faptul că eu folosesc de vreo 4 (acuşi 5) ani aceeaşi râşniţă de birou, care-şi face treaba cu XP mai bine decât cu orice altceva (şi am încercat câteva OS-uri). Aş putea să-mi iau în schimb readerul, că ăsta are deja linux pe el :))).

Da, am întâlnit un utilizator, care sătul de XP (şi înainte de apariţia Vista), îmi spune, pune-mi şi mie alt windows. Ubuntu am auzit că-i mişto...

imaginea utilizatorului Serafim

N-ai laptop?

Vez'? De aia n-ai laptop că ai dat banii pe licențele de windows și de word. Să nu zici că n-ai licență că-ți moderez comentariul. Dacă vrei să te predai la poliție, mergi la ei, nu aici, cu public :)

Un blogger fără laptop e ca râma fără ochelari. Iar cu calculator fără windows e ca peștele fără bicicletă.

Scrie și tu un wishlist pe undeva (wink, wink) să știe lumea ce cadouri să-ți facă la prima aniversare de ce-o fi (ani, nume, blog, lună plină).

licenţă.

referitor la licenţă, mă abţin de la comentarii. Iar referitor la wishlistul ăla, mi-e teamă că oricât m-ar iubi prietenii mei, un laptop sunt slabe şanse să-mi dea cadou de ziua mea (care, dacă tot veni vorba, e aproape :)) )

imaginea utilizatorului Serafim

Nu se știe :)

La câți te au în blogroll, dacă pune fiecare câte 20 de lei, iese de un laptop decent :)

Valabil pentru toți studenții: marea majoritate a facultăților au achiziționate licențe educaționale (windows, word, visual c, mathlab etc) în funcție de profil. Licențele sunt luate pentru uzul profesorilor și al studenților, atât la școală cât și acasă. Așa că dați o rundă pe la bibliotecă și "legalizați-vă" calculatoarele. Da, licențele se iau de la bibliotecă. Cel puțin la UAIC așa e :)

Probabil că la partea aia cu

Probabil că la partea aia cu cei care mă au în blogroll ai dreptate. Dar intervine acel "dacă"...

Cât despre licenţele de windows, din ce m-am interesat eu (nu prea mult, ce-i drept), la noi, la Cuza, se dau doar la informatică. Deci eu nu pup :).