S-au terminat în mod oficial adresele IPv4. Bun venit în lumea IPv6

imaginea utilizatorului Serafim

IANA a anunțat în mod oficial că a alocat ultimele două clase /8. Au mai rămas 5 clase /8 care însă au fost date câte una pentru fiecare registrar regional (AfriNIC, ARIN, APNIC, LACNIC și RIPE).

Cererea de adrese a crescut foarte mult în ultimele luni atât datorită nevoilor crescute de conectare la Internet cât și pentru a crea stocuri de adrese special pentru acest moment. Există estimări că în cel mult 6 luni vor apărea clienți "IPv6 only". Eu sunt ceva mai optimist și spun că datorită tehnologiei 4G care deja este în prag de lansare și datorită presiunii continue pentru a conecta tot mai multe aparate la Internet, probabil în 2-3 luni vor apărea clienți care suportă doar protocolul IPv6.

Dacă a fost vreodată momentul să vă upgradați routerele și serverele, acum este momentul potrivit. Cereți adrese IPv6 în paralel cu cele IPv4 pe care le aveți pentru a va asigura că puteți fi accesați de către toată lumea. Un prim pas ar fi să fiți accesați prin tunele 6to4 dar viteza este foarte mică așa că ar fi bine să nu rămâneți la această soluție decât ca rezolvare temporară.

Share this