Google Analytics a schimbat vitezele

imaginea utilizatorului Serafim

Google Analytics tocmai a lansat, în versiune beta, statistici în timp real. Mulți erau oarecumva frustrați de faptul că trebuiau să aștepte până a doua zi pentru a vedea ce s-a mai întâmplat și cine a mai intrat pe mult iubitul lor blog. Prin urmare am văzut multe situri care funcționează cu sistem dublu sau chiar triplu de statistici: Google Analytics, Piwik și eventual Yahoo Analytics sau Open Web Analytics sau altele.

Iată că în sfârșit, greu dar totuși mișcându-se, Google a venit în întâmpinarea celor care vor să vadă secunda când a intrat un vizitator nou și ce anume face acesta pe sit. Analizele în timp real pe care le oferă GA sunt mult mai frumos prezentate decât cele de la Piwik. Graficele sunt frumos colorate numai bune de luat ochii, totuși Piwik încă oferă unele informații care nu se regăsesc în Google Analytics.

Cunosc oameni care și până acum preferau să stea mai mult cu ochii pe statistici și amânau încercarea de a adăuga conținut de calitate pe sit. Se pare că de acum, cu noua jucărie de la Google, vor avea și mai multă vreme de pierdut așteptând fiecare „unic”. Dar să nu disperăm. Cei care au scris bine probabil o vor face în continuare iar cei care se străduiesc doar să-și crească traficul, probabil nu se vor lăsa în grabă de acest obicei.

Share this