Un rând de Firefox 9.0 pentru toată lumea

imaginea utilizatorului Serafim

În sfârșit o versiune de Firefox care se descurcă foarte bine cu Java Script-ul. Testele sintetice arată îmbunătățiri de până la 30% dar pe mine nu mă convinge nimeni doar cu teste sintetice. Am instalat noua versiune de browser și am început să navighez pur si simplu. Senzația este de „merge uns”. Cel puțin la prima vedere.

De prisos să spunem că este ceva vreme de când Firefox scoate 100/100 la testul Acid 3. La testul de HTML5 primește un punctaj de 299 de puncte și 9 puncte bonus din 450 posibile. Asta pe Windows unde nu am OpenGL. Pe Linux, mai exact Ubuntu 11.10, obține 314 puncte și 9 puncte bonus.

Consumă mai puțină memorie din ceea ce văd. Pe Windows ocupa 113k cu pagina de „about:” deschisă acum se duce doar în vreo 50k cu aceeași pagină. Aș avea curajul chiar să spun că este vizibil modul în care se face release la memorie în momentul în care închizi pagini. Mai rămâne câte ceva în memorie dar este vizibilă îmbunătățirea față de versiunile anterioare. În plus, nu mi-am propus să fac profiling pe Firefox ca să verific dacă este vorba de memory leak sau e doar o bibliotecă încărcată și lăsată acolo.

Nu este perfect. La un program de dimensiunile unui browser, este aproape imposibil să nu apară și probleme. Totuși, după o perioadă în care o cam luase pe arătură cu problemele de memorie pe care le avea, iată că încearcă și reușește să redevină cel mai bun browser de pe piață. Aceasta este o părere personală, evident.

Nu îmi rămâne decât să recomand tuturor, cel mai bun browser pe care l-am încercat până acum. Firefox. Firefox 9.0.

Share this

Comentarii

Si astfel firefox isi

Si astfel firefox isi reconsolideaza pozitia de lider.
Ati incercat Waterfox?
http://www.overclock.net/t/975626/waterfox-9-0-dec-20-2011-firefox-64-bit

imaginea utilizatorului Serafim

Nu încă

Nu încă. O să mă uit să-l văd. Totuși care ar fi diferențele esențiale față de FF?

Chrome e lider de piață între browsere la ora actuală, nu FF.

FF vs Chrome

Nici eu nu am facut profiling dar la o folosire de zi cu zi, pe patternul meu, cu cateva zeci de ferestre deschise, cu inchideri, deschideri, redeschideri, siteuri cu ajax mult si auto-refresh, FF ma tine inca mult in jos in comparatie cu Chrome care pare la fel de lightweight indiferent ce fac cu el. Am incercat atat de mult sa il folosesc incat Win7 imi dadea warninguri cu memoria, ca sarea peste nu stiu cate sute si ma avertiza sa il inchid.