Și a fost Amazon TechO(n) prima ediție

imaginea utilizatorului Serafim

Azi, 20 octombrie 2012, a avut loc prima ediție a conferinței tehnice Amazon TechO(n). Organizat de Amazon Development Center Romania la Centrul de Conferințe Palas din Iași, evenimentul s-a bucurat de o prezență destul de numeroasă. Nu am mai vazut până acum în Iași evenimente tehnice la care să se adune aproape 400 de geeks, tech dudes & dudettes. N-or fi fost ei chiar toți oameni de tehnic dar oricum, prezența a fost impresionantă, cel puțin pentru mine.

Lucian Vornicu – General Manager al Amazon Development Center Romania și-a asumat rolul de vorbitor gazdă și a făcut un foarte scurt istoric al firmei. În continuare au vorbit Colin Bodell – VP of Website Application Platform & Builder Tools at Amazon care a subliniat mai multe lucruri care țin de politicile Amazon dar și ce anume a făcut compania să aibă succes de la înființare și până acum.

Jeff Barr – Senior Technical Evangelist at Amazon Web Services a vorbit despre AWS (Amazon Web Services), despre EBS (Elastic Block Store), EC2 (Elastic Compute Cloud) și multe alte dedesubturi ale lucrului printre nori (cloud). Peter Commons – Director of Platform Interaction & Experience at Amazon a vorbit despre unele dificultăți care apar la lucrul cu echipe pe diferite fusuri orare, în special despre desincronizările care se produc între Seattle și Iași și cum anume rezolvă aceste probleme.

Jesper Johansson – Principal Security Engineer at Amazon i-a vorbit de rău pe hackeri delimitându-i de White Hats (hackerii pe bune) și a demontat mitul de securitate de 100%. Carlos Arguelles – Senior Software Design Engineer in Test (SDET) at Amazon a explicat cum se poate tripla încărcarea pe trafic la Amazon fără să cadă capete. Și nu doar că se poate, dar mai și pune în practică anual pe serverele din producție teoria asta.

Printre vorbitori au mai fost și Florin Manolache – Software Development Manager at Amazon Development Center Romania, Bogdan Ghidireac – Principal Engineer at Amazon Development Center Romania, Igor Spac – Software Development Manager at Amazon Development Center Romania, Alex Burciu – Software Development Manager at Amazon Development Center Romania și Aurelian Tutuianu – Software Development Engineer at Amazon Development Center Romania. Aproximativ jumătate dintre prezentări au fost în engleză iar cealaltă jumătate a fost în română.

Impresii de la TechO(n)? Deja aștept ediția a doua cât mai curând. Până atunci, numai de bine.

Share this