Blogs

imaginea utilizatorului Serafim

Windows XP și 8 aprilie 2014

Microsoft a anunțat (din nou) retragerea suportului tehnic pentru Windows XP. Dacă am numărat eu bine, aceasta este a treia încercare de a scoate de pe piață cel mai longeviv sistem de operare vândut de gigantul din Redmond.

imaginea utilizatorului Serafim

Numere aleatoare

Aleatoriu cu forma de plural aleatorii este un cuvânt despre care se spune că l-am luat din latină și este folosit în general în lumea IT, mai ales când este vorba de numere, sub forma de „număr aleator” iar la plural „numere aleatoare”. „Alea” în latină are un sens ceva mai profund decât este descris în dicționarele obișnuite și aceasta datorită faptului că este în primul rând un concept filozofic.

imaginea utilizatorului Serafim

Ubuntu 13.04 un posibil pas înainte

După un aproximativ fiasco din mai multe puncte de vedere care s-a numit Ubuntu 12.10 cu supranumele de Quetzalul Cuantic iată că cei de la Canonical scot o nouă versiune a distribuției. Numărul este 13.04 iar numele de cod este Raring Ringtail. Pentru cei care nu știu, ringtail este denumirea în engleză pentru pisica veveriță care face parte din familia procyonidaelor și este un mamifer specific Americii de Nord. Numele ei pentru cei care se ocupă cu denumirile latinești este bassariscus astutus.

imaginea utilizatorului Serafim

TeamViewer 8 și spionarea utilizatorilor

TeamViewer este un program care poate fi utilizat gratuit pentru uz personal și care este foarte util mai ales dacă ai de administrat mai multe calculatoare în spatele unor routere care masquaradează adrese sau în spatele unor firewall-uri configurate mai spartan. Mai exact, dacă vrei să poți administra calculatorul mamei, al bunicii, al mătușii cu care mai discuți din când în când pe internet, TeamViewer este o soluție cât se poate de simplă și care implică oarecumva riscuri controlabile.

imaginea utilizatorului Serafim

Uniunea Europeană și grafenul

Uniunea Europeană finanțează cercetările în materie de grafen. Și nu oricum, ci dă 1 miliard de euro prin intermediul programului The Future & Emerging Technologies ("FET") Flagships (nave amiral pentru tehnologii viitoare și în dezvoltare).

imaginea utilizatorului Serafim

Un eBook reader negru și bun

Nu este atât de important că e negru – deși uneori contează și culoarea – ceea ce mi se pare important este faptul că este unul dintre eBook readerele pe care le-aș numi foarte bune la un preț decent. Personal aș numi eReaderul PRESTIGIO PER3162BN, pentru că despre el vorbim, unul dintre cele mai reușite până la ora actuală dacă ar fi să ne referim doar la cele făcute pentru buzunare românești.

imaginea utilizatorului Serafim

Boala vinerii negre și manifestările ei

Vinerea aceasta, 23 noiembrie 2012, este desemnată vinerea neagră sau „Black Friday”. Deși are un nume destul de macabru, este de fapt o zi care a fost desemnată în mod oarecumva artificial să marcheze începutul sezonului de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă. Nu are legătură cu ceea ce mai este numit tot Black Friday și reprezintă de fapt Vinerea mare, cea a răstignirii Mântuitorului.

imaginea utilizatorului Serafim

O nouă tehnologie de afișare – ULMT

Destul de multe tehnologii de afișare s-au dezvoltat în ultimii ani. Acum nu multă vreme vorbeam de MEMS, o tehnologie care se pare că a fost omorâtă în fașă. Noua tehnologie ULMT (Ultra-Light Media Tablet) însă este deja în producție de câteva luni. Cei de la Japan Display sunt promotorii și susținătorii acestei noi tehnologii.

imaginea utilizatorului Serafim

Verificarea legăturilor dintr-un sit

Blogurile au o perioadă de viață destul de limitată de obicei. Un studiu spunea că între primele 100 de bloguri de top, durata medie de viață este de 33.8 luni adică aproximativ 1000 de zile. Asta lăsând la o parte faptul că ceva mai mult de jumătate sunt abandonate în prima lună după ce au fost făcute și le lăsăm deoparte pentru că acelea nu ajung în Top100. Nu numai blogurile ajung în situația de a fi abandonate.

imaginea utilizatorului Serafim

Noile politici Google și răutatea lor

Cei de la Google au schimbat politicile firmei. Schimbarea se numește Penguin de la mult iubitul pinguin. Un nume cum nu se poate mai nepotrivit pentru o modificare de politică în care se abandonează celebrul „Don't be evil” (nu fi rău) care a ghidat Google atâta vreme cât Sergey Brin s-a ocupat de moralitatea politicilor lor. Acum Sergey se pare că s-a retras din implicarea activă în Google și cutreieră lumea bucurându-se de celebritate și de un portofel plin.

Emite conţinut